Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

100% Naturalny kosmetyczny olejek z Pestek Winogron BT

Dostępność: brak towaru
Cena: 7,01 zł 7.01
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 4607176000139

Opis

100% Naturalny kosmetyczny olejek z Pestek Winogron Botanika

Naturalny rafinowany olejek   z pestek winogron  nadaje się do pielęgnacji  każdego rodzaju cery, włączając w to cerę naczynkowąDoskonale nawilża, uelastycznia  i odżywia. Zapobiega powstawaniu zmarszczek i zwiotczeniu skóry.  Dlatego jest niezbędny w pielęgnacji cery suchej i dojrzałej. W przypadku cery tłustej, mieszanej i trądzikowej olej z pestek winogron reguluje wydzielanie sebum, powoduje zmniejszanie się porów, bez ich jednoczesnego zatykaniaW cerze naczynkowej zmniejsza czerwone „pajączki”. Olej z pestek winogron wykorzystuje się także do masażu ciała oraz pielęgnacji włosów. Oferuje bardzo dobre właściwości zmiękczające, przeciwalergiczne, ochronne, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Działa lekko ściągająco, co wygładza skórę i nadaje jej sprężystości. Szczególnie widoczne efekty poprawy kondycji skóry widoczne są wokół oczu i ust. Zawiera dużą ilość witaminy E, a także beta-karoten, witaminy C i D. Istotnym składnikiem dla właściwości oleju winogronowego są proantocyjanidyny. Są to najsilniejsze naturalne antyoksydanty. Mają one szerokie spektrum aktywności biologicznej, między innymi neutralizują toksyczne wolne rodniki, zapobiegają uszkodzeniom skóry powodowanymi przez promieniowanie UV, zmniejszają objawy alergii, działają przeciwnowotworowo, stymulują odnowę komórek, spowalniają proces starzenia się. Olej winogronowy jest pomocny w przypadku blizn, rozstępów, żylaków, pajączków, dla zwiększenia elastyczności skóry, zmarszczek i opuchlizny wokół oczu. Jest dobrym wyborem dla produktów przeciwstarzeniowych, regeneracyjnych, dla skóry zniszczonej, skłonnej do przetłuszczania się i trądziku.

Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych. 

Właściwości olejku:

  • Lekki olej odżywia skórę każdego typu.
  • Odmładza i zwiększa elastyczność naskórka.
  • Nawilża skórę i utrzymuje jej naturalne nawilżenie długi czas.
  • Nadaje się do cery tłustej.
  • Pomaga pozbyć się cellulitu.
  • Zmniejsza trądzik i różne rodzaje zapalenia
  • Leczy drobne rysy
  • Przyczynia się do utrzymania elastyczności i tonu klatki piersiowej.
  • Odbudowuje strukturę włosów.

 

 Sposób użycia / Zastosowanie:

Dla Wzbogacanie kosmetyków

Do Masażu twarzy i ciała

Jako dodatek: maski do włosów i skóry głowy

Do oczyszczania skóry twarzy i ciała

Do pielęgnacji skóry przed i po opalaniu się

Do pielęgnacji  paznokci i skórek

Jako dodatek dla masek, okładów, kompresów na twarz i ciało

Do Pielęgnacja skóry po kąpieli lub prysznicu

Pielęgnacja  rąk i paznokci - manicure

Skład INCI: 100% Naturalny Vitis vinifera seed oil

Objętość:  30 ml

Termin przydatności:  3 lata
Kraj pochodzenia:  Rosja
Producent : Botanika

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl