Promocje
Żel pod prysznic i kąpieli Relaksujący PB
Żel pod prysznic i kąpieli Relaksujący PB
10,40 zł 6,69 zł
szt.
Ekologiczna bambusowa podstawka na szczoteczkę B4Y
Ekologiczna bambusowa podstawka na szczoteczkę B4Y
17,90 zł 9,90 zł
szt.
100% Syberyjski Olej Sezamowy tłoczony na zimno 100 ml
100% Syberyjski Olej Sezamowy tłoczony na zimno 100 ml
13,27 zł 11,58 zł
szt.
Szampon ALEPPO do włosów suchych NAJEL
Szampon ALEPPO do włosów suchych NAJEL
37,20 zł 27,12 zł
szt.
Peeling do ciała z masłem Shea NAJEL
Peeling do ciała z masłem Shea NAJEL
42,90 zł 38,18 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

100% Olej z Amarantusa tłoczony na zimno Altay Organic 100 ml

100% Olej z Amarantusa tłoczony na zimno 100 ml
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 67,19 zł 91,13 zł 67.19
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.9802
Producent: Altay Organic
Kod produktu: 4620008850511

Opis

DATA WAŻNOŚCI  08/09/21

100% Olej z Amarantusa tłoczony na zimno Ałtaj Organic 100 ml

 

Produkty firmy Altay Organic są najwyższej jakości, ponieważ wytwarzane są przez tłoczenie na zimno produktów, zbieranych na obszarach nietkniętych przez cywilizację Tajgi Syberyjskiej. Jest to ta metoda gotowania, która pozwala uzyskać najcenniejszy olej, zachowując jednocześnie zalety, smak i aromat.

 Historia uprawy amarantusa ma około 8 000 lat. Był jedną z głównych upraw starożytnych plemion indyjskich. Aztekowie i Inkowie czcili tę roślinę nie tylko ze względu na wysoką wartość odżywczą, ale także ze względu na właściwości lecznicze. Jedno z imion amarantu tłumaczy się jako „dane przez Boga”.

Ze względu na swoje właściwości odżywcze i terapeutyczne amarant jest uznawany przez ekspertów Komisji ds. Żywności ONZ za najbardziej obiecujący zbiór zbóż XXI wieku. Firma „Specialist” jest jednym z pierwszych przedsiębiorstw w Rosji, które wytwarzają produkty na bazie amarantu.

Amarant jest bogaty w: żelazo, fosfor, potas, witaminy B1, B2, E, D. Zawiera rekordową ilość lizyny. Olej amarantowy zawiera skwalen. Przez długi czas wątroba rekina była uważana za główne źródło skwalenu. Jednak dzisiaj wiadomo, że olej amarantowy jest absolutnym rekordem wśród przedstawicieli flory i fauny pod względem zawartości tej naturalnej substancji. Z 6% skwalenu w oleju amarantowym - to kilka razy więcej niż w wątrobie rekina głębinowego. Skwalen dotlenia tkanki i narządy, zapewniając silny efekt przeciwutleniający i immunomodulujący. Skwalen reguluje wiele procesów metabolicznych w organizmie.



Olejek amarantowy  zawiera substancje cenne dla ludzkiego ciała:
- ponad 70% jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas linolowy, oleinowy, linolenowy, arachidonowy, palmitolowy)
- Witamina E uznana za najsilniejszy przeciwutleniacz. Jest zawarty w oleju amarantowym w rzadkiej, szczególnie aktywnej (tokotrienol) postaci
- karotenoidy przekształcone w organizmie w witaminę A
- Witamina D, zapewniająca prawidłowy wzrost i rozwój kości
- makro- i mikroelementy (potas, żelazo, fosfor, wapń, magnez, miedź itp.)
- fosfolipidy - substancje  niezbędne dla ludzi  są bezpośrednio zaangażowane w budowę ścian komórkowych
- fitosterole, które przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi, a tym samym poprawiają stan serca.

Olejek amarantowy może również służyć jako kosmetyk. Ze względu na obecność tak silnych przeciwutleniaczy, jak skwalen i witamina E, olej amarantowy pomaga przywrócić i odmłodzić komórki. Ma dobre właściwości odżywcze, nawilżające oraz zmiękczające. Olejek amarantowy jest idealny dla suchej,  szorstkiej, wrażliwej lub zmęczonej skóry twarzy w każdym wieku. Ponadto z powodzeniem stosuje się go w zabiegach masażu antycellulitowego.

Regularne stosowanie oleju amarantowego w żywności przyczynia się do:

-  Spowolnienia procesu starzenia się komórek
-  Poprawy metabolizm
-  Normalizacji układu odpornościowego i hormonalnego


70% tego oleju składa się ze zbilansowanego kompleksu jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, bez których normalne zdrowe funkcjonowanie organizmu ludzkiego jest niemożliwe.

6% lub więcej - taka jest zawartość skwalenu w tłoczonym na zimno oleju amarantowym. Jest węglowodorem, który zapobiega niedoborowi tlenu w tkankach i narządach. Skwalen zwiększa miejscową (do użytku zewnętrznego) i ogólną odporność, zapobiega starzeniu się, a także utrzymuje równowagę wodną w organizmie. Warto zauważyć, że skwalen w tym oleju jest wiele razy więcej niż wątroba rekina.

Skwalen

Skwalen odgrywa ważną rolę w ochronie naszej skóry przed starzeniem się. Dzięki niemu skóra zachowuje elastyczność,
wspiera optymalną ilość wilgoci, zapewnia elastyczność i aksamitną skórę.

Witamina E.
Ta witamina w oleju amarantowym ma bardzo duże stężenie. Jest naturalnym przeciwutleniaczem, który chroni organizm przed szkodliwym wpływem środowiska.

Wapń
Wszyscy wiemy, jak potrzebny jest wapń w naszym życiu. Odgrywa ważną rolę w każdym wieku.

Fosfolipidy
Dostępność olejku amarantowego w dużej liczbie fosfolipidów pomaga w prawidłowym metabolizmie tłuszczów, poprawia metabolizm.

Sterole
Ci, którzy ćwiczą, z przyjemnością dowiedzą się, że olej amarantowy zawiera duże ilości steroli.

 

Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych.

 

Składniki aktywne:

Olej  Z Amarantusa  - jest  naturalnym antyoksydantem – chroni przed wpływem promieniowania UV , zwalczając wolne rodniki, wykazuje działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. Przyspiesza gojenie ran, oparzeń, odleżyn oraz wchłanianie siniaków i krwiaków. Regeneruje, odżywia i wzmocnia naskórek, zapobiega utracie wody i tym samym utrzymuje poziom nawilżenia skóry,

 

Sposób użycia: Do bezpośredniego spożycia 1 łyżeczkę 2-3 razy dziennie.

 

Skład (INCI) 100% olej z nasion amarantusa tłoczony na zimno.

 

Wartość energetyczna: 900 kcal (3762 kJ).

 

Objętość: 100 ml

Kraj pochodzenia Rosja

Najlepiej zużyć przed końcem: 01/04/2021 

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl