Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
BIOM Miedziana Patelnia, Średnica 13 cm
Opis
BIOM Miedziana Patelnia, średnica 13 cm
Miedziane Patelnie uchodzą, za jedne z najdoskonalszych naczyń w historii świata kulinariów. Prestiżowe, ręcznie tworzone patelnie pozwolą Ci wykreować naprawdę genialnie smakujące potrawy. Czysta miedź i gładka, wolna od chemikaliów, higieniczna stal wewnątrz patelni pomogą Ci codziennie rozwijać kulinarne talenty. Praktyka pokazuje, że na miedzianych patelniach nie da się smażyć źle, czy byle jak. Dzięki właściwościom miedzi, która jest jednym z najlepszych na świecie przekaźników ciepła, smażysz na wiele mniejszych mocach palnika, czy zapiekasz w piekarniku w niższych temperaturach. W ten sposób oszczędzasz energię i, co najważniejsze, gotujesz bardzo zdrowo, wedle zasad sztuki. Dzięki miedzi i jej akumulowaniu ciepła oraz kierowania go w głąb potraw wszystko, co przygotujesz, smakuje niezwykle wyraziście i przepięknie pachnie. Ręcznie tworzone klasyczne patelnie powstają ze szczotkowanej miedzi, stąd łatwo je umyjesz. Patelnie z miedzi, tworzone z prawdziwym artyzmem mogą wytrwać w Twojej kuchni długo ponad 100 lat, jeśli tylko będą dobrze używane i konserwowane. Można traktować je jako prawdziwą inwestycję w swoją kuchnię. Warto wiedzieć, że miedziane patelnie mają wieczystą gwarancję.
Miedź pierwiastek, odgrywa w naszym organizmie bardzo ważną rolę. Wykazuje działanie przeciwnowotworowe, sprzyja transportowaniu tlenu, uodparnia organizm na działanie wolnych rodników, wspomaga pracę mózgu poprzez pozytywne działanie neuroprzekaźników. Gotowanie w naczyniach miedzianych znane jest od setek lat i ma swoje unikatowe walory. Miedź ponadto wykazuje działanie bakteriobójcze, eliminuje pleśń i grzyby. nie wydziela żadnego zapachu ani smaku nie reaguje z potrawami potrawy dzięki czemu – delektujesz się wyłącznie smakiem i zapachem potraw.
Sposób czyszczenia: należy myć pod bieżącą wodą, nie zaleca się mycia w zmywarce. Wystarczy użyć odpowiedniego detergentu do mycia naczyń i gąbki kuchennej lub ściereczki, aby patelnia znowu była czysta i gotowa do dalszej pracy.
Umyty produkt można odstawić do wyschnięcia lub wytrzeć kuchennym ręcznikiem.
Patelnia wykonana jest z miedzi tym samym, należałoby użyć zabezpieczenia przed poparzeniem w formie ścierki lub specjalnie do tego dostepnych na rynku rękawic.
Materiał: Miedź, stal nierdzewna
Zastosowanie: Ogólne zastosowanie kuchenki gazowej
Kraj pochodzenia: Indie
Fanka
Mam taką miskę cynkową od wielu lat..I smażę co roku na niej powidła !!Jest cudowna ...trzeba od czasu do czasu czyścić ją Cifem...bo nieużywana nieco zmienią kolor i ciemnieje! Mam ją już b.długo!