Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kosmetyczny Olej rycynowy tłoczony na zimno Mirrolla

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,90 zł 8.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.94118
Producent: Mirolla
Kod produktu: 4650001791498

Opis

Kosmetyczny Olej rycynowy Mirolla

Olej rycynowy - nawilża i odżywia skórę; spowalnia powstawanie zmarszczek; służy także jako substancja czynna do wzmacniania i wzrostu włosów, rzęs, brwi; przyspiesza gojenie się ran, skaleczeń, otarć. Olej rycynowy powstaje przez tłoczenie na zimno z nasion oleju rycynowego pospolitej, trującej rośliny należącej do rodziny euforbii. Nawilża i odżywia skórę, spowalnia powstawanie zmarszczek.
Bardzo skutecznie wzmacnia i odrasta włosy, rzęsy, brwi. Służy do usuwania mózgów z stóp, aby przyspieszyć gojenie się ran, skaleczeń i otarć.

Właściwości oleju rycynowego:

- zmiękczanie i odżywianie skóry, w tym suchej i wrażliwej; stosowanie oleju pomaga zmniejszyć złuszczanie i nadmierną suchość skóry;
- wybielanie skóry; olej pomaga zmniejszyć wygląd plam starczych, może wizualnie powodować mniej zauważalne piegi;                 
- olej rycynowy może działać odmładzająco na skórę i eliminować płytkie zmarszczki;                              
- olej rycynowy służy do wzmacniania i wzrostu włosów, rzęs i brwi;
- w mniejszym stopniu olej rycynowy stosuje się w celu wyeliminowania pęknięć na skórze, niewielkich blizn i narośli skóry, brodawek; służy do usuwania odcisków i odcisków na nogach

 

Składniki aktywne:

Olejek rycynowy - ma wszechstronne właściwości pielęgnacyjne. Dobroczynnie wpływa na włosy, rzęsy i brwi, doskonale oczyszcza twarz i zmiękcza skórę, nawet tę najtwardszą, na piętach.

Sposób użycia: Nałóż niewielką ilość oleju na opuszki palców i zaaplikuj w żądanym miejscu.
Obszar zastosowania Ciało, Twarz, Włosy

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów
  • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie
  • jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi dla ich wzmocnienia i regeneracji oraz pobudzenia wzrostu
 

Skład(INCI): Ricinus Communis Seed Oil

Objętość: 25 ml

ProducentMirolla

Kraj pochodzenia: Rosja

Termin przydatności do użycia: 36 m-cy od daty produkcji, zamieszczonej  na opakowaniu

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl