Promocje
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Darmowa dostawa od 79zł

Naturalny olejek ze Słodkich Migdałów 30ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,90 zł 11.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: BIOMIKA
Kod produktu: 5906874556801

Opis

100% Naturalny olejek ze Słodkich Migdałów (Słodki Migdał)

Naturalny olejek ze Słodkich Migdałów ( Słodki Migdał) jest jednym z najlepszych olejków, który nadaje się do każdego rodzaju skóry. Jest to uniwersalny olej o szerokim zastosowaniu. Doskonały do masażu. Może być stosowany do pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej. Wzmacnia lipidowy płaszcz skóry, dzięki czemu zapobiega pękaniu drobnych naczyń włosowatych (tzw. "pajączków").

Jest stosowany w leczeniu łuszczycy i egzemy. Olej ze słodkich migdałów ma delikatną i lekką konsystencję. Nie pozostawia na skórze tłustego śladu. Wzmacnia i wygładza strukturę włosów (można delikatnie nanosić olej na końcówki włosów) i paznokcie. Chroni skórę przed szkodliwym działaniem mrozu, wiatru i słońca. Olejek migdałowy jest bogaty w białka i witaminę D i jest uważany za wyjątkowo odżywczy - szczególnie gdy jest stosowany regularnie. Zawiera oleinowy gliceryd kwasu linolowego. Olejek łagodzi suchą i podrażnioną skórę. Masażyści powinni pamiętać, że może brudzić prześcieradło.

Właściwości olejku:

Dodaje elastyczność i poprawia koloryt skóry każdego typu.

Jest zalecany do stosowania dla skóry suchej i popękanej.

Zmiękcza, odżywia, łagodzi łuszczenie i poczucie ucisku.

Łagodzi wrażliwą skórę, usuwając wiele objawów zapalnych i podrażnień.

Nawilża skórę dojrzałą, redukuje drobne zmarszczki twarzy.

Równoważy skórę tłustą, normalizuje funkcję gruczołów łojowych, zwęża pory i usuwa tłusty połysk.

Wspomaga gojenie drobnych ran i oparzeń.

Ma działanie antycellulitowe, wygładza powierzchnię skóry.

Zapobiega wypadaniu włosów i stymuluje ich porost.

Przyspiesza porost brwi i rzęs.

Zmniejsza kruchość paznokci.

Sposób użycia:  używany przez producentów kosmetyków, aromaterapeutów i masażystów. Olejek można łączyć z innymi kosmetykami, np. balsamem do ciała i dodawać do produkcji domowych kosmetyków. Olej można wcierać we włosy, skórę i paznokcie. 

Skład INCI:  Prunis amygdalus var. dulcus

Objętość:  30 ml

Kraj pochodzenia:  Indie
 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl