Promocje
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Nat. Olejek eteryczny Neroli 10 ml ATMA

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 7,80 zł 7.80
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

100% Naturalny olejek eteryczny Nerola 10ml, Butelka z zakraplaczem

Naturalny Olejek Nerola działa antydepresyjnie, uspokajająco, reguluje problemy menopauzy.  Posiada właściwości  normalizujące ciśnienie krwi, łagodzi zaburzenia rytmu serca, harmonizuje pracę układu hormonalnego, łagodzi objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego. Jest silnym afrodyzjakiem. W kosmetyce wykorzystuje się jego właściwości odmładzające, napinające i odżywiające  skórę  suchą i mieszaną. Olejek neroli świetnie się nadaje również do cery tłustej, gdyż ma silne właściwości normalizujące wydzielanie sebum. Pomaga likwidować rozstępy po ciąży lub nagłej zmianie masy ciała. Ułatwia szybką regenerację skóry.  Likwiduje trądzik różowaty i redukuje wypadanie włosów.  Pomaga w walce z łupieżem.

100 % Naturalny

Składniki aktywne:

Naturalny Olejek z Neroli -  zyskany w wyniku destylacji świeżych kwiatów pomarańczy gorzkiej. Normalizujące wydzielanie sebum – szczególnie polecany jest do cery tłustej. Neroli sprawdza się w przeciwtrądzikowych i normalizujących preparatach do twarzy, matowi i wygładza skórę. W pielęgnacji cery suchej neroli pomaga przywrócić odpowiednie nawilżenie i elastyczność skóry, jest również doskonały w leczeniu popękanych naczynek krwionośnych. 

Zastosowanie: Masaż – łagodzi skórcze mięśni. Kąpiel – korzystnie wpływa na osoby cierpiące na bezsenność, zwłaszcza bezsenność związaną ze stresem i niepokojem. Kojąco również działa w przypadku napadów palpitacji serca. Inhalacje i aromatyzacja powietrza – zwalcza bakterie, grzyby i wirusy, działa antyseptyczne, antybakteryjne, dezodoryzująco. Pielęgnacja skóry – w pielęgnacji skóry zalecany jest przede wszystkim dla osób starszych jako środek odmładzający, poprawia jej elastyczność, wygładza zmarszczki oraz odżywia zmęczoną skórę.Olejek ten jest korzystny dla każdego typu skóry - do pielęgnacji podrażnionej, wrażliwej, zwiotczałej, suchej i dojrzałej skóry, w odpowiednim stężeniu jest całkowicie bezpieczny, nawet dla skory wrażliwej. Rozstępy –zapobiega oraz skutecznie zwalcza już istniejące rozstępy. Problemy skórne - ma działanie lecznicze na skórę przy egzemie, dermatozach, cellulicie, trądziku, opryszczce, pęknięciach, bliznach oraz "pajączkach". Infekcje - skuteczny środek przeciwwirusowy przy grypie i opryszczce. Wzbogacanie kosmetyków - aktywuje odnowienie komórek skóry oraz wspomaga ich szybką regenerację. Aromaterapia - doskonale łagodzi stres oraz napięcie nerwowe; magiczny zapach olejku neroli daje poczucie delikatnego relaksu, równoważy wahania nastroju, daje poczucie pewności siebie.

Sposób użycia: Kominek aromaterapeutyczny: 3 - 5 kropli w rozcieńczeniu z wodą do kominka. Może być stosowany w nawilżaczach powietrza do aromatyzacji pomieszczeń.  Inhalacje na zimno: 1-2 krople na chusteczkę. Chusteczkę przyłożyć do nosa i wdychać. Inhalacje parowe: 1-2 krople olejku dodać do naczynka z gorącą wodą, nakryć głowę ręcznikiem i głęboko wdychać parę w ciągu 4-7 minut. Zamknąć oczy. Olejek do masażu: rozpuścić 3 - 5 kropli olejku w 10 ml oleju podstawowego.  Kąpiel : do wypełnionej wanny (37-38 C) dodać 5 - 3-4 kropli olejku wymieszanego z 1/4-1/3 szklanki miodu, mleka lub soli. Czas trwania zabiegu wynosi 10-15 minut.  Wzbogacanie kosmetyków:  2 - 5 kropli olejku zmieszać z 10 - 15 ml kremu, balsamu, żelu, szamponu.  Sauna, łaźnia parowa, ruska bania: 5-6 kropli olejku wymieszać z 1-2 łyżką miodu, mleka lub soli i rozpuścić w 500 ml wody. Polewać kamienie w łaźni parowej. 

Przeciwwskazania do stosowania: ciąża, karmienie piersią, nie stosować u niemowląt. 

100 % Naturalny  

Olejek z szałwii muszkatołowej nie jest odpowiedni dla osób z niskim ciśnieniem krwi!

Składniki aktywne:

Szałwia muszkatołowa to kwitnące zioło, pochodzące z basenu Morza Śródziemnego. Olejek eteryczny pozyskiwany z liści i pąków tej rośliny ma czysty, orzeźwiający zapach. Stosowany jest w zabiegach aromaterapeutycznych lub jako dodatek do kosmetyków.

Sposób użycia: W kominku aromaterapeutycznym: Czarkę kominka wypełnij wodą wodą i dodaj od 3 do 8 kropli olejku eterycznej, pod czarką zapal świeczkę typu tea-light i ciesz się cudownym aromatem. W dyfuzorze: Do wody w dyfuzorze dodaj 5-10 kropli olejku eterycznego. W masażu aromaterapeutycznym: 2-6 kropli naturalnego olejku eterycznego rozpuścić w łyżce stołowej (15 ml) oleju roślinnego, np.: jojoba lub ze słodkich migdałów. W kąpieli aromaterapeutycznej: 5-10 kropli olejku wymieszaj z łyżką (15 ml) oleju i dopiero taką mieszankę dodaj do wanny wody (Nie dodawaj naturalnych olejków eterycznych bezpośrednio do wody! W kąpieli również olejki mają kontakt ze skórą, należy więc uprzednio rozcieńczyć je w oleju roślinnym),

Przeciwwskazania do stosowania: ciąża, karmienie piersią, nie stosować u niemowląt.

Skład INCI: 

Objętość:  10 ml

Termin przydatności: Najlepiej zużyć przed 2 lata od daty produkcji na opakowaniu
Kraj pochodzenia:  Rosja

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl